Kireçlenme, kemiklerin ucunda arz yer kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye kellelayabilir. Bu boyut vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıharemr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha aşkın görülür. Başkaca dokunaklı gaile yüklenmek gibi kuvvetli fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da asıl nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve kelleinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gani dolgunca deniz tüketin. Kez, eklemlere takviye sağlar. Bu yüzden her çağ en azca 8 boduç deniz ciğermek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi yüksek kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Göverti ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı ciğerin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti yüksek olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin aşkın çalımı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlığını sahiplenmek ciğerin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından gönç olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çay ciğerin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip evetğu ciğerin, kemiklere takviye olabilir. Başkaca kireçlenmeden meydana gelen dertlara ve şustalıkkinliğe de elleme gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak ciğerin yemeniz gerekenler; Yapılan fasılaştırmalara nazaran yemiş ve sebzevat bakımından gönç beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.